Jan Emanuel Johansson.
1 av 2
Jan Emanuel Johansson. Foto: Peter Lydén/TT
Grisen klarade sig när flera djur i parkleken attackerades i fredags.
2 av 2
Grisen klarade sig när flera djur i parkleken attackerades i fredags. Foto: Claudio Bresciani/TT

Belöning utlovas för tips efter djurattacken i parkleken

Jan Emanuel Johansson: Hela kroppen reagerar
3:46 min

Efter attacken mot några djur i en parklek på Södermalm i fredags utlovas nu en belöning som leder till att den skyldiga grips. Pengarna kommer från den föredetta riksdagsledamoten Jan Emanuel Johansson (S) från Norrtälje.

Han är djurvän och är ordförande för en 4H-gård i Norrtälje. Han berättar att han blev mycket illa berörd när han fick höra om händelsen i parkleken, hela kroppen reagerade.

 -När människor ger sig på de absolut svagaste. När man plågar individer som inte har gjort någonting. Då går man igång, säger Jan Emanuel Johansson.

Det var i fredags morse som ett lamm hittades ihjälslaget i Stora Blecktornsparken. Två getter var så svårt skadade att de fick avlivas. Nu utlovar Johansson 20 000 kronor till den som kan ge polisen ett avgörande tips.

-Det kan vara ett ganska starkt incitament för människor att ta en belöning, att faktiskt prata, säger Jan Emanuel Johansson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".