Fredrik Johnsson och Kristofer Hansson
Fredrik Johnsson och Kristofer Hansson gjorde P3 dokumentären om Stureplansmorden 2006. Foto: Helena Björk

Alla ville få fast Stureplansmördaren

"Kretsar från den undre världen hade varit polisen behjälplig, det här var ett brott det inte fanns överseende med"
2:12 min

I början av december 1994 pågick en enorm polisjakt i Stockholm, Sverige och hela Norden. Engagemanget för att få fast gärningsmännen bakom Stureplansmorden var enormt.

I år är det 22 år sedan den händelse som kommit att kallas Stureplansmorden. Natten till den 4 december 1994 slutade ett bråk i krogkön på nattklubben Sturecompagniet med att fyra personer dödades och över 20 skadades. Efter en enorm polisjakt åkte gärningsmännen fast i en poliskontroll den 7 december 1994. Många stockholmare minns det här och 2006 fick berättelsen om det so hände nytt liv genom Fredrik Johnssons och Kristofer Hanssons har P3 dokumentäre om Stureplansmorden.

– Polisen får ett tips om att de ska befinna sig på Ekerö och det är en plats det inte finns så många färdvägar till. Man upprättar en fejkad vägspärr vid Drottningsholmsbron och lyckas gripa personerna, säger Fredrik Johnsson.

– Kretsar från den undre världen hade varit polisen behjälplig, det här var ett brott det inte fanns överseende med, säger Kristofer Hansson.

Den är veckan har vi temat throwback Stockholm och uppmärksammar händelser som präglat Stockholm på 80-, 90- och 00-talen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".