En polis har blivit skadad i ansiktet samband med tumultet. Också en privatperson har skadats. Det är ännu oklart hur allvarliga skadorna är.
1 av 4
En polis har blivit skadad i ansiktet samband med tumultet. Också en privatperson har skadats. Det är ännu oklart hur allvarliga skadorna är. Foto: Emma Kirkhoff
Polisen för bort motdemonstranter från tunnelbanan i Gamla stan.
2 av 4
Polisen för bort motdemonstranter från tunnelbanan i Gamla stan. Foto: Mariela Quintana Melin
Nazistdemonstranterna lämnar Gamla stans tunnelbanestation i små grupper.
3 av 4
Nazistdemonstranterna lämnar Gamla stans tunnelbanestation i små grupper. Foto: Emma Kirkhoff
En polis har blivit skadad i ansiktet samband med tumultet. Också en privatperson har skadats. Det är ännu oklart hur allvarliga skadorna är.
4 av 4
En polis har blivit skadad i ansiktet samband med tumultet. Också en privatperson har skadats. Det är ännu oklart hur allvarliga skadorna är. Foto: Mariela Quintana Melin

Stökigt när nazistdemonstrationen skulle avslutas

"Nazisterna gav sig på polisen"
2:24 min

Nazister och antinazister drabbade samman efter nazistdemonstration på mynttorget. En polis skadades i ansiktet efter att nazisterna gick till attack mot polisen.

Tumultet uppstod när den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen blev eskorterade av polisen från Mynttorget till Gamla stans tunnelbana. Bland annat så har nazister och antinazister drabbats samman i slagsmål vid Riddarholmskyrkan i Gamla stan.

Vår reporter Mariela Quintana Melin berättar att nazister också gick till attack mot polisen. En polis har blivit skadad i ansiktet i samband med tumultet. Också en privatperson har skadats.

– En polis har fått en lättare skada. Det rör sig om en tandskada, säger polisens presstalesperson Lars Byström.

Nu har situationen lugnat sig och polisen har kontroll över läget. Tidigare under dagen greps fem personer misstänkta för brott, och ett tjugotal personer omhändertogs av polisen för att de stört den allmänna ordningen.

– Nu pratar vi nog om totalt 40-50 omhändertagna personer under dagen, antalet gripna har jag inte fått en uppdatering om, säger Lars Byström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".