Människor på nattklubb
Tallinn är en uppstickare i Europas klubbliv. Foto: David Magnusson / SvD / TT

Öppet slut lockar klubbar till Tallinn

"Open end gynnar den här kulturen""
2:22 min

För en vecka sedan öppnade technoklubben Club 9/11 på andra sidan Östersjön. Exilstockholmaren Hector Cristian Zamora bokar artister där.

Vid 23-tiden förra helgen öppnade Club 9/11 för första gången i Tallinn. Och tallinborna verkade gilla konceptet.

– Vi stängde klockan ett på dagen, dagen efter, så det är riktigt riktigt bra faktiskt, säger Hector Cristian Zamora.

Varför ska man dra igång en technoklubb i Tallinn?

– Först och främst är det öppettiderna. Man behöver inte stängs klockan tre eller fem som i Stockholm. Det är som i Berlin, när man har öppnat är det öppet. Det är open end och det gynnar den här kulturen med DJ-set som uppskattas om de är längre, säger han. 

De nya generationen i Tallinn är beresta och pålästa och släpper loss lite mera, menar Hector som bor i Berlin och arrangerar klubbar där. 

– Här finns det projekt och event som jag har planerat in för nästa vår. Men mitt fokus ligger på Tallinn, säger han.

I helgen öppnar Club 9/11 för andra gången och de kommer då att spela tech noir, deep techno och mer groovy techno, säger Hector Cristian Zamora. 

För en månad sedan berättade vi att svenska technofestivalen Into The Valley flyttar till ett gammalt nedlagt fängelse strax utanför den estniska huvudstaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".