Sarah Janabi
1 av 2
Sarah Janabi har Stockholms skönaste röst. Foto: Hanna Roth/Sveriges Radio
Sarah och hennes mamma som också medverkar i hennes program.
2 av 2
Sarah och hennes mamma som också medverkar i hennes program. Foto: Privat.

Sarah hyllar mammor i sitt egna radioprogram

Linda Pira är en av mammorna Sarah valt att hylla
3:52 min

Sarah Janabi röstades fram som Stockholms skönaste röst av P5 STHLM:s lyssnare. Lär känna henne i hennes alldeles egna program där hon hyllar världens alla mammor.

Det började med att Sarah Janabis lillebror nominerade henne till P5 STHLM:s tävling Stockholms skönaste röst. En jury som bestod av två röstcoacher och en representant från P5 STHLM, valde ut de fem bästa rösterna, där en av dem var Sarah Janabi. Sedan låg makten helt i lyssnarnas händer genom en omröstning som gav Sarah över hälften av rösterna och därmed vinsten av tävlingen.

Vinsten var, förutom titeln som Stockholms skönaste röst, att få göra sitt egna radioprogram. I Sarahs program fokuserar hon på att hylla mammor.

– Jag har valt att dela med mig av några av mina förebilder, mitt program kommer att vara en powerhyllning till mammor där jag berättar vilka de är och tillägnar dem en låt, inleder Sarah sitt program.

En av de mammor som Sarah ser upp till är Linda Pira som också hörs i programmet.

– Förutom att vara en tvåbarnsmamma så är hon även en av Sveriges främsta hiphopartister. Hon är en mamma jag verkligen ser upp till, säger Sarah om Linda Pira.

Här kan du lyssna på hela Sarah Janabis program utan musik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".