Hanna och Oskar.
1 av 2
Hanna Ersson och brodern Oskar. Foto: Privat.
Oskar och Hanna.
2 av 2
Oskar och Hanna. Foto: Privat.

"Jag kommer aldrig komma över Oskar"

"Man får sorgemuskler"
3:48 min

En motorcykelolycka gjorde att Oskar dog redan som 18-åring. Idag står en stol fortfarande tom på familjemiddagarna berättar systern Hanna Ersson.

– Det kändes orättvist. Jag blev ensambarn och var den enda i familjen som hade förlorat ett syskon, säger Hanna Ersson, 30 år, som bor i Hammarby sjöstad.

Under olyckan var hennes pappa med och det första han sa till henne på sjukhuset var "förlåt" berättar Hanna. Fast det var ju inte hans fel, säger hon. Trots att nio år har gått är det fortfarande någon som saknas.

– Komma över någon kan du göra med ett ex. Med Oskar är det inte samma sak. Och det märks till exempel vid julen. Det är mysigt men ingen peppig stämning, säger Hanna.

Som person var lillebror Oskar lite historienörd, underfundig och gillade att skämta. I alla fall med mig, berättar hon. Och när hon tänker på framtiden så är han saknad även där.

– Mina barn kommer inte få några kusiner. Jag undrar vem han hade varit och vad han hade gjort idag. Oskar hade varit 28 år nu, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".