Ronja Tiba och Nathalie Nuñez.
Ronja Tiba och Nathalie Nuñez. Foto: Anna Alexandersson/Sveriges Radio

Systerskap har inget med blodsband att göra

"Det finns ett starkt band mellan tjejerna i Pink Room"
2:58 min

Systerskap är att stötta varandra fast man inte känner varandra, säger Ronja Tiba som är administratör för den 70 000 personer stora tjejgruppen Pink Room på Facebook.

Gruppen startades för att få slut på hat mellan tjejer. Idag är det cirka 70 000 personer som rör sig i Pink Room för att prata, fråga och hjälpa varandra. Nyligen skrev en tjej till gruppen om en akut situation att hon blev utkastad sent på kvällen av sin kille, utan några grejer och bad om hjälp, berättar Ronja.

- Direkt rullade det in kommentarer som: "Säg vart du är så kommer vi". Då var det en tjej som tog in henne, gav henne mat, tröstade henne. Kramade henne. Det där tycker jag verkligen är definitionen av systerskap, säger Ronja Tiba.

Ronja berättar att hon har fått många vänner via Pink Room och hon ser flera av dem som sina systrar på riktigt trots att de inte är biologiska syskon.

- Blodsband är inte allt.

Det finns ett väldigt starkt band mellan tjejerna i Pink Room, trots att vi bara känt varandra i några månader säger Nathalie Nuñez som också är admin för Pink Room.

- Eftersom vi inte är uppväxta med varandra tror jag det är lättare att förstå varandra. Mina bröder bråkar jag mycket med. I gruppen blir det mer att jag förstår dem och de förstår mig, förklarar Nathalie.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".