Carmen Bergfors.
Carmen Bergfors. Foto: Hanna Roth/Sveriges Radio

Carmen öppnar sitt hem på julafton

"Om jag kan göra någons jul bättre, varför inte"
2:58 min

Ingen ska behöva fira jul ensam tycker Carmen Bergfors. Därför öppnar hon sin lägenhet i Järfälla på julafton för alla som vill.

Det är första gången som Carmen Bergfors ska fira jul själv. Det har fått henne att inse att det för med sig ett starkt utanförskap och att det inte pratas om att människor firar jul själva.

– Det finns lite av en skam, att man kanske inte kan fira jul eller är ensam under jul, säger Carmen Bergfors.

Carmen har skrivit en Facebook-status och bjudit in andra som också är själva under julen till sitt hem. Responsen och kärleken hon fått har varit överväldigande. En del har även erbjudit sig att hjälpa till med skjuts och annat.

– Jag vill nå ut till rätt människor och jag hoppas att jag kan göra det. Jag känner mig inte direkt orolig för att något ska hända. Mina föräldrar var lite mer skeptiska, säger Carmen.

Speciellt ensamstående mammor ligger Carmen varmt om hjärtat och hon säger att hon skulle bli jätteglad om någon skulle vilja komma med sina barn.

– Min lägenhet kan ju inte rymma så många människor men blir det enormt mycket folk då tänker jag att man får boka en lokal, så får alla fira jul tillsammans. Det får inte vara ett hinder, säger Carmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".