Linn Blohm
Linn Blohm. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Nu lämnar landslaget Stockholm för Göteborg

"Det har varit otroligt roligt att spela i Stockholm"
2:52 min

Efter gårdagens match mot Serbien är Sverige vidare till mellanrundan med tre poäng. Nu väntar tuffa matcher i Göteborg för svenska laget i handbolls-EM 2016.

Igår möttes Sverige och Serbien i Stockholm. Efter ett underläge inledningsvis hamnar Sverige i ledning, men med några sekunder kvar av matchen kvitterade Serbien igår. Mittsexan Linn Blohm är ändå nöjd med gårdagen.

– När man tänkt över matchen så är man bara glad över att vi lyckades hämta in underläget vi hade inledningsvis och att vi tar med oss en poäng.

Till mellanrundan har ni därmed med er tre poäng. Vad är målsättningen nu?

– Vi har snackat om att vi ville ta oss vidare från gruppspelet till Göteborg, och det har vi lyckats med. Nu väntar tre tuffa matcher och vi måste lyckas prestera i varje match för att kunna ta oss vidare. 

Hur tänker du som stockholmare om att finalen är i Göteborg?

– Det hade varit extra kul om det var i Stockholm men Göteborg är en handbollsstad så jag tror det kommer bli minst lika bra därnere. Men det har varit otroligt roligt att spela härhemma i Stockholm.

EM 2016 spelas i Sverige den 4-18 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".