Lastbilen användes för att bryta in sig i klockbutiken. Foto: Sveriges Radio
1 av 2
Lastbilen användes för att bryta in sig i klockbutiken. Foto: Sveriges Radio
Klockbutikens skyltfönster blev totalförstört . Foto: Sveriges Radio
2 av 2
Klockbutikens skyltfönster blev totalförstört . Foto: Sveriges Radio

Väpnat rån utanför P5 STHLM:s studio

Henrik Olsson: Otäckt detta att se
2:27 min

På lördag strax efter 10.30 sker ett rån mot en klockbutik på Drottninggatan precis utanför P5 Sthlm:s studio. Programledaren Henrik Olsson följer händelseförloppet från studion.

– Vi lägger ut oss i direktsändning för att det är så att det är ett smash and grab rån mittemot här på Drottninggatan, säger programldaren Henrik Olsson.

Rånarna har backat in i butiklen med en bil och befinner sig nu därinne och plockar på sig saker. 

– Det är inget skoj, inget skämt. Det är på riktigt, väldigt otäkt. Det var en slags skottlossning också, säger Henrik Olsson.

Direktsändningen pågår fem till tio meter från butiken som rånas av flera personer. Människor går förbi på gatan och uppfattar inte vad som händer. Inifrån studion försöker P5 STHLM:s personal vinka åt dem att gå undan från platsen.

– Nu springer någon, de har yxor i händerna. De springer ner på Drottninggatan mot Klara Norar Kyrkogata, säger Henrik Olsson. 

Henrik Olsson ser hur människorna utanför studion börjar förstå vad som händer och stannar upp i julhandeln. Han ser även hur rånarna hotar förbipasserande med yxa. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".