Faduma Mohamed och Amina Mohamed, grundare av föreningen Unga Själar.
Faduma Mohamed och Amina Mohamed, grundare av föreningen Unga Själar. Foto: Anna Alexandersson/Sveriges Radio

Systrarna som uppfyller stockholmbarnens drömmar

"Vi finns här och gör det vi kan för att hjälpa till"
3:06 min

Föreningen Unga själar har bara ett enda uppdrag. De vill uppfylla vad barnen i Stockholm drömmer om. Oavsett om det gäller nya fotbollsskor eller ett inträde till Gröna lund.

Faduma och Amina Mohamed från Östberga drömde stort som barn och fick många av drömmarna besannade. Nu vill de hjälpa barn i Stockholm att uppleva samma sak.

- Vi kommer själva ihåg när vi var yngre och hade stora drömmar, och vi har uppfyllt många av dem. Men vi vill även se till att hjälpa andra barn och unga att uppfylla sina.

De berättar att många barn idag tar saker för givet. Till exempel det att ha träningskläder med sig till idrottslektionen. 

- Det kan vara så att man inte har inneskor till idrotten. Man önskar att man hade det för att det känns så utpekande när man går ut barfota på idrotten, säger Faduma.

Faduma och Amina berättar att de själva har erfarenhet av att inte alltid kunna göra det som andra klasskompisar gjorde. Det ger en känsla av utanförskap.

- Så många drömmar som vi vill uppfylla kan vara sånt som de själva aldrig tror skulle kunna uppnås. Det är sånt som vi strävar efter att uppnå, förklarar Amina.

Från och med 1 januari 2017 går det att få sina drömmar uppfyllda av Unga Själar genom att ansöka på deras hemsida usf.nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".