Gabriel Odenhammar
Gabriel Odenhammar då och nu. Foto: SVT, Privat

Håkan från Sunes jul ger julklappstips

"Tänk kreativt"
2:17 min

Gabriel Odenhammar som bland annat spelat Håkan i Sunes Jul ger sitt bästa sista minuten julklappstips.

Många har vi delat våra jular med Gabriel Odenhammar. Dels genom julkalendern från 1991, Sunes jul där Gabriel spelar Håkan. Men också när Svensson Svensson firar jul, då som Max.

Gabriel Odenhammar, vad är ditt sista minuten julklappstips?

– Mitt sista minuten julklappstips är att tänka kreativt. Ta ett kuvert och i det kuvertet stoppar du ett kuvert, i det kuvertet stoppar du ett kuvert. I det kuvertet lägger du ytterligare ett kuvert för att sedan lägga ett litet kort i. Däri kan du skriva ett litet rim.

Snart är julen snöpligt över, då vet jag vad du behöver. En dag innan nyårssmäll ska du och jag gå ut en kväll. Ps, Du bjuder.

Svensson Svensson firar jul går på julafton, har det blivit en del av din egen tradition också?

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte sett den, men det beror på var jag är. Det är lite mer föräldrar och svärföräldrars julgrej, än att jag tvingar folk att sätta sig ner och titta. Det är så länge sedan att nu ser jag knappt att det är jag längre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".