Salam Kurdi orolig för sin butik i Husby. Foto: Sveriges Radio.
1 av 2
Salam Kurdi orolig för sin butik i Husby. Foto: Sveriges Radio.
Benjamin Dousa
2 av 2
Benjamin Dousa(M) i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. Foto: Jonas Lovéus

Husbystrejk: Svensk lag gäller inte på Järvafältet

Moderat om Husbykriminalitet
0:34 min

Situationen för handlarna i Husby centrum är ohållbar. Det menar moderaten Benjamin Dousa, vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.

På fredag kommer handlarna i Husby centrum att hålla stängt mellan 13 och 18 som en protest mot de många rånen och inbrotten.

Benjamin Dousa, vice ordförande i Rinkeby-Kista staddelsnämnd säger att det är under all kritik att handlarna ska känna sig tvingade att stänga ned butikerna.

– Det är fördjävligt att de ska tvingas ta till detta för att de inte känner sig trygga. Det är orättvist att Sveriges lag inte gäller i alla delar av vårt samhälle och framförallt inte på Järvafältet.

Borde ni politiker ha agerat tidigare?

–Ja definitivt, jag kan väl erkänna att vi moderater under våra åtta år inte gjort tillräckligt. Nu är det ju socialdemokraternas Anders Ygeman som är ytterst ansvarig och jag tycker han underpresterar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".