Lova Magnusson och #tafs
Lova Magnusson och #tafs. Foto: Acke Chowdhury /Press

"Tafsarna ska inte ha en chans"

"Det ska signalera att du inte ska våga tafsa, storebror ser dig"
2:45 min

DJ:n och klubbchefen Lova Magnusson vill ha slut på tafsandet i nattkubbsmiljöer. Nu har nattklubben satt in volontärer med reflexväst som ska hålla ett vakande öga.

DJ:n och klubbchefen Lova Magnusson vill ha slut på tafsandet. Som Allt om Stockholm tidigare skrivit om har nattklubben WKND här i Stockholm satt in volontärer med reflexväst som ska hålla koll.

– Det ska också signalera att du inte ska våga tafsa, storebror ser dig. De ska inte ha en chans. Vi vill inte att någon ska komma och säga att de blivit tafsade på.

Är kontroll rätt väg?

– Jag tycker det. Nu har jag jobbat med att skapa en tryggare miljö för tjejer på klubben i två år. Det vi gjort tidigare har inte gett trygghet för tjejer. Det har inte gett något större resultat. Jag önskar att det inte skulle behövas men det verkar vara det rätta sättet.

Kan det inte uppfattas som att ni signalerar att ordningspersoner behövs för att det ska vara en säker miljö för alla?

– Jag skulle vilja att det fanns på alla klubbar. Jag har varit med om det själv att jag blivit tafsad på, det tror jag de flesta tjejer blivit. Det är sjukt att inte ens det stället du går ut på för att ha kul så får man vara ifred. Det ska vara roligt för alla. Man ska känna sig trygg.

Hur har responsen varit?

– Responsen har varit bra. Både bland tjejer och killar, det kan hända alla.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".