Cedde, Oskar Kullander, Robo, Johan Cederkrona
Cedde, Oskar Kulander, Robo, Johan Cederkrona hälsade på programledare Cassandra i studion Foto: Rouzbeh Djalaie

Ovanligt musikkrig i stan

"Det är som en musikalisk wrestlingmatch"
3:42 min

Ikväll hålls en så kallad Soundclash i Stockholm, ett battle i musik.

Tre soundsystems, Infinity, Major Vibez och Nice it up, drabbar ikväll samman på Nalen i Stockholm. Det är Reggae Sweden som arrangerar ett så kallat Soundclash.

– Det är som en musikalisk wrestlingmatch, säger Oskar Kullander, medlem i soundet Stereo Steppas men som på lördagskvällen är host.

Soundclashen kommer från början från Jamaica. I Sverige och Stockholm är den fortfarande ovanlig, menar Johan Cederkrona från Reggae Sweden, och hålls ett par gånger per år.

På lördagskvällen kommer dom tre sounden presentera sig själva och köra sin musik. Därefter bestämmer publiken vilka som är bäst och därmed vinner. Men det är inte bara musiken, utan hela framförandet som avgör. Det funkar ungefär som standupkomikens roast, menar Oskar Kullander.

– Det går ut på att man ska dissa varandra och göra ner den andra så mycket som möjligt för att vinna.

Och lite tryckt stämning är det i studion när två av de tävlande, Cedde från Nice It Up och Robo från Major Vibez, sitter bredvid varandra.

– Just idag kommer vi inte att vara så pratglada, för lite spänt är det. Men vid två i natt, efter clashen, kommer vi att ses i baren, säger Robo.

– När det är krig är det krig, säger Cedde från Nice it up.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".