Stockholmare lurade av lägenhetssbluffsajt

3:06 min

I tv-programmet Plus avslöjas bluffsajten hittarum.nu där bostadssökare lockas till att köpa medlemskap. På sidan är det påhittade annonser och adresser som inte finns.

– Jag fick tips från vänner men tänkte först att det inte kunde vara sant med de hyrorna och adresserna, säger Karin Acton som är med i programmet och råkat ut för bluffsajten.

Bostadssökare lockas till att köpa medlemskap, och Karin fick betala 200 kronor för två månader. På sidan finns påhittade annonser, med låga hyror på flashiga adresser i Stockholms innerstad.

– Men jag kunde inte logga in med mitt lösenord och märkte att de inte fanns någon boxadress eller telefonnummer. Jag mailade men fick inget svar, säger Karin Acton.

I PLUS granskning visar det sig att gatuadressen inte ens existerar och när bostadsökarna försöker kontakta bostadsförmedlingen får de inget svar.

– Man blir arg på sig själv och jäkligt förbannade på de som lurar. Och det måste vara hur många som helst bostadssökande, säger Karin Acton.

Vad blir du mest besviken över?

– Att folk utnyttjar på det sättet och kan lura folk. Det gör mig jättearg. Det är ju för bra för att vara sant, men man tänker att det kanske finns en möjlighet.

Flera har anmält andrahandsajten till Polisen och har gjort klagomål till Konsumentverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista