Daniel Savio och Fredrik Mjelle.
Daniel Savio och Fredrik Mjelle. Foto: Anna Alexandersson

De släpper elektronisk musik för barn

"Barn behöver inte lyssna på Melodifestivalen"
2:31 min

Idén om att barn bara gillar naiv musik med enkla melodier stämmer inte enligt Fredrik Mjelle. Nu släpper han en elektronisk barnskiva med synthälskare som Daniel Savio och Rikard Bizzi.

När Fredrik Mjelle spelade låten Silver Apples of the Moon med Morton Subotnick's hemma, hajade hans barn till och lyssnade på de konstiga ljuden från låten.

- Då tänkte jag, det här är ju någonting. Barn behöver inte lyssna på melodifestivalen utan de kan ju lyssna på abstrakt konstig musik från 60-talet, säger Fredrik.

Daniel Savio, en av artisterna som gjort en låt på plattan tycker att projektet är kul men att det var lite svårt också. Livingston Seagull heter hans låt.

- Den handlar väl om att man ska vara sig själv, och sådär, och att det är helt ok, säger Daniel Savio.

Alla som är med på skivan har älskat syntar när de var barn berättar Fredrik Mjelle och han hoppas att de kan skicka vidare deras minnen och fascinationen för ljudet av syntar till de som lyssnar på skivan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".