Ivica Zubak tillsammans med Farzad Nouri och Titti Schultz.
Ivica Zubak bekräftade att succéfilmen Måste gitt får en uppföljare i framtiden. Foto: Sebastian Folcker/SR

"Måste gitt" får uppföljare

"Många har hört av sig till oss och vill se mer"
1:47 min

En av årets största svenska biosuccéer, Måste gitt av Ivica Zubak, får en uppföljare. Det berättade regissören när han gästade Titti och Farzad.

Historien om småfifflaren Metin som ofrivilligt blir uppvaktad av ett bokförlag som vill ge ut hans borttappade dagbok är en är en komisk kulturkrock mellan innerstad och förort. Filmen har hyllats av kritiker, men även av publiken. Omkring 75 000 personer har sett filmen på bio och den visas även utomlands.

– Det kommer en uppföljare, men det kommer att dröja några år. Det är skitmånga som har skrivit till oss och sagt att de inte vill att filmen ska ta slut, säger Ivica Zubak.

Men innan uppföljaren kommer ska Zubak göra en annan film som enligt beskrivningen "energisk, rolig, dum i huvudet, samtidigt väldigt intelligent" pekar mot att det är något som går i samma stil som Måste gitt.

– Jag har grubblat på det här i över tio år. Låt oss få folk att garva och ha kul, sen smiter man in med sitt budskap. Då når man en större massa tror jag, säger Ivica Zubak.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".