Artisten ALVA.
Artisten ALVA. Foto: Eva Ericsson / Sveriges Radio.

Alva vill stoppa kroppshat

"Pissa lite på folk som tycker att du är fel för att du ser ut på ett visst sätt"
4:45 min

När EP-aktuella artisten ALVA gästade oss så uppmanade hon till att tycka om sig själv och sin kropp. Kroppen är något som engagerar Alva starkt.

Artisten ALVA, Bredängsbon Alva Sofia Thång, har släppt sin debut-EP Love for losers och på fredag blir det releasefest i Stockholm.

– Det känns som att släppa sex singlar på en gång. Nej men det känns bra, det känns kul att komma ut med flera låtar. Låten Love for Losers handlar om att det finns en frustration i att vara med någon och att inte komma vidare eftersom det var dödsdömt från början.

Kroppen är något som engagerar Alva starkt. Genom sociala medier försöker hon peppa andra och sig själv att tycka om sig själv och sin kropp.

– Jag kan bara prata om oss som är lite större och där tror jag det finns mycket självhat mot sina kroppar. Det är svårt att acceptera sig själv om man inte accepteras av samhället. Pissa lite på folk som tycker att du är fel för att du ser ut på ett visst sätt. Även om det är en lång kamp att upprätthålla den styrkan hela tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".