Viktor Frisk.
Viktor Frisk. Foto: Eva Ericsson / Sveriges Radio.

Fejksmile trycker bort Viktor Frisks ångest

"Till slut är ångesten borta"
3:05 min

Idag släppte Viktor Frisk boken Min superkraft! : så har jag lärt mig älska min struliga adhd. Med tiden har Viktor hittat knep som underlättar vardagen, en sådan sak är struktur.

Idag släppte Viktor Frisk boken Min superkraft! : så har jag lärt mig älska min struliga adhd. I boken berättar han om hur det varit under hans uppväxt fram tills idag. Med tiden har han hittat knep som underlättar vardagen, struktur är a och o. En sak som varit och är kämpig, det är sömnen.

– Sömnen är inte bra. Ibland är det bättre, ibland sämre. Just det här med att tankarna bara fladdrar i hela huvudet. Jag försöker tänka en tanke i taget och försöker bli vän med tankarna.

Sömnen utmanar, du försöker få ihop en struktur, samtidigt uppfattas du som en väldigt glad person. Vad är det som får dig att orka ta kampen?

– Jag har lärt mig hantera det. När du går ut bland dina vänner, du drar på ett fejksmile och säger "Tjena, läget?". Då trycker du det bortåt. Ju längre tiden går, ju mer du ger till andra av din glädje, då trycker du bort din ångest mer och mer. Till slut är den borta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".