Skurt
Skurt och Ingamay Hörnberg. Foto: Nic von Schoenberg /Sveriges Radio

Skurt teasar om comeback

"Det ska bli en tvåvägskommunikation"
1:20 min

Det är 11 år sedan grodan Skurt gjorde sitt sista TV-program. Nu berättar Skurt och hans mamma Ingamay Hörnberg om en mystisk comeback.

Under hela 18 år var den folkkära grodan Skurt TV-aktuell, då var han halvtio år gammal. Sedan dess har hans mamma Ingamay Hörnberg arbetat som TV-producent och Skurt har vilat upp sig, eller varit ute och sjungit.

– Det finns en låt som Skurt sjöng tillsammans med Astrid Lindgren som han tycker om extra mycket, ett så kallat skillingtryck, säger Ingamay. 

Nu har en mystisk hemsida dykt upp med endast en video på Skurt, i vilken han uppmanar folk att höra av sig om de har frågor eller en önskan om att se en speciell video från förr. 

– Det ska bli en tvåvägskommunikation tänkte jag. Man kan skriva in till mig på sociala medier och så svarar jag, säger Skurt.

Har du fortfarande barn som målgrupp?

– Min målgrupp nu är ni som tittade på mig när ni var barn. Det blir andra ämnen än förr. Jag möter människor varje dag som tittade på mig och som säger att det är kul att jag finns.

Hur gammal är du själv?

– Jag har alltid varit halvtio. Det är en bra ålder, så jag håller fast vid den. Men jag kanske får bli äldre nu men den nya målgruppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".