Damon Rasti, arrangören av Kärleksmanifestationen.
Damon Rasti, arrangören av Kärleksmanifestationen. Foto: Noella Johansson/TT

Hör arrangörens egna ord om manifestationen

"Vi visar oss från vår bästa sida"
2:24 min

Dagen efter manifestationen på Sergels torg är Damon Rasti påtagligt tagen av all kärlek och medmänslighet Stockholm visar.

Tusentals samlades igår på Sergels torg för den kärleksmanifestation Damon Rasti arrangerat. Titti och Farzad ringde upp Damon för att fråga hur han känner nu dagen efter och varför det kändes viktigt för honom att genomföra den.

– För mig kändes det viktigt att skapa en motpol till allt det onda, det får inte påverka oss, säger Damon Rasti.

Fredagens fruktansvärda dåd väckte starka känslor hos Damon rent personligen. 

– När det hände greps jag av samma chock, panik och rädsla som jag upplevde som liten och flydde från kriget i Iran. Det är känslor jag inte behövt känna på snart 30 år, säger Damon.

Damon berättar att han aldrig hade kunnat föreställa sig att så många skulle komma till torget men att det förstärker hans bild.

– När vi är som mest drabbade visar vi oss från vår bästa sida. Vi måste fortsätta vara dom vi är, säger Damon.

–Det Stockholm som uppfostrade mig med tolerans, öppenhet solidaritet det måste fortsätta. Stockholm måste fortsätta vara som innan, en av världens bästa städer, säger Damon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".