Peter Alexandersson, även känd som Kaah, tillsammans med Farzad Nouri och Titti Schultz.
Musikern, inte revisorn, Kaah. Foto: Sebastian Folcker/SR

Det här visste du kanske inte om Kaah

"Jag har så svårt att se intresset kring mig"
2:06 min

Sveriges soulkung är känd för att vara en av Sveriges mest privata stjärnor. P5 STHLM gjorde sitt yttersta för att lirka ut så mycket info som möjligt.

Det tog en del arbete, men Titti och Farzad lyckades få veta en hel del om den mystiske Kaah, eller Peter Alexandersson som han egentligen heter.

Förutom att Kaah har gett ut ett flertal album och är aktuell med singeln JUNGL vet vi numera att han är 191 cm lång, har kvar sin östgötska och är inte revisor, oavsett vad rykten säger. Men under morgonen kom det också fram varför han inte trivs med att tala om privatpersonen bakom artistnamnet Kaah.

– Jag har så svårt att se intresset kring mig själv. Men jag kanske borde byta strategi och bara öppna upp. Det är inget konstigt som jag döljer eller så, säger Kaah.

Den 23 april spelar han på Berns, vilket kan vara viktig info för fansen. För de som vill veta vilken sås Kaah föredrar, vad han tycker om träning med mera gör bäst i att lyssna på klippet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".