Martin Stenmarck tillsammans med Farzad Nouri och Titti Schultz.
Martin Stenmarck har en stor familj, hela elva syskon. Foto: Sebastian Folcker/SR

Martin Stenmarck gör show om sin uppväxt

"Det är svårt att komma mig nära"
0:50 min

Martin Stenmarck har som artist stått på scen i många år, men nu tar han klivet in på teaterscenen. Manuset utgår helt från hans eget liv.

Martin Stenmarck har tidigare inte velat prata speciellt mycket om sin uppväxt, men nu väljer han att göra en show om just det. Till hösten har hans föreställning Syskonkärlek- Räknad med bråk premiär.

– Min mamma födde 11 barn och sen har jag ett syskon till på pappas sida också. Så vi är 12 syskon, säger Martin Stenmarck.

Att leva i en familj med så många syskon har på flera sätt varit speciellt enligt Martin.

– Jag tror min mamma var slav under sina impulser och trodde att gräset var grönare på andra sidan. Det gjorde att vi flyttade sjukt många gånger, ibland flera gånger per år, säger Martin.

Nya adresser, nya skolor och nya människor omkring sig har påverkat Martin under hans uppväxt, men inte bara negativt.

– Jag tror det har gjort att det kan vara svårt att komma mig riktigt nära. Det är klart det har påverkat mig att jag tvingats flytta omkring så mycket. Men jag har lärt mig att anpassa mig väldigt snabbt, säger Martin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".