Stina Wollter. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Stina Wollter. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio

Stina Wollter: "Dom drog in mig på toa och slet av mig kläderna"

"Jag har blivit tafsad på och slagen"
1:13 min

I sociala medier arbetar Stina Wollter för kroppsaktivism och jämställdhet. Hennes egna erfarenheter säger henne att arbetet måste börja redan i tidig ålder.

Under de senaste åren har Stina Wollter blivit en feministisk ikon, mycket till stor del av hennes närvaro på sociala medier där hon pushar för kroppsaktivism och mot förtryck.

När hon gästade P5 STHLM talade hon om att sexuella trakasserier, övergrepp och mäns våld mot kvinnor kan börja redan i barndomen. 

– Jag har blivit slagen, tafsad på, nypt på brösten och stjärten sen jag gick i mellanstadiet, säger Stina.

Dessa trakasserier bortförklarades med att killarna gillade Stina och att deras beteende var att de visade intresse.

– En gång var det 6 killar som släpade in mig på skoltoaletten och slet av mig mina kläder. Jag vågade inte säga det till någon och det hände flera gånger. Man får ju lära sig att det är ens eget fel och att man får skylla sig själv.

Flera gånger har Stina Wollter fått dick pics skickat till sig. När hon sände tillbaka bilderna stängdes hennes konto på Instagram under en tid.

– Det största problemet är att folk tror att det är enstaka knäppskallar, där har vi problemet. Dom som skickar dick pics till mig är helt vanliga snubbar som är ute på skogspromenader med sina familjer, säger Stina.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".