Andreas Moe släpper sin nya låt på Drottninggatan.
1 av 2
Andreas Moe släpper sin nya låt på Drottninggatan. Foto: Anna Alexandersson/Sveriges Radio
Andreas Moe spelar låten Bus stop akustiskt.
2 av 2
Andreas Moe spelar låten Bus stop akustiskt. Foto: Anna Alexandersson/Sveriges Radio

Andreas Moe öppnade för idolen John Mayer

"Det är ju lite surrealistiskt"
3:21 min

När Skogåsbon Andreas Moe hörde John Mayer för första gången ville han bli musiker. 12 år senare öppnar han för honom. Nu släpper han också sin nya singel Bus stop.

När Andreas Moe gästar P5 STHLM:s studio på Drottninggatan är han nyligen hemkommen från en Europa-turne. Som förband för John Mayer har han fått spela inför fullsatta arenor. 

– Vi gjorde åtta spelningar och det har varit helt otroligt. Jag menar, det är ju lite surrealistiskt. Jag började ju spela akustisk musik som singer and songwriter efter att jag hade hört en av hans låtar, säger Andreas Moe.

John Mayer hjälpte Andreas att upptäckta att det gick att uttrycka sig på andra sätt i musiken.

– Jag plankar alla hans grejer och försökte förstå hur han skrev texter och sådär. Och nu 12 år senare så står man och delar scen på arenor runt om i Europa. Det är sjukt och väldigt kul.

2011 upptäcktes Andreas av Avicii och han sjöng på låten Fade into Darkness som blev en stor hit. Nu har han helt lämnat house- och dansmusiken bakom sig.

Hans nya låt Bus stop är lite annorlunda mot hans vanliga singer and songwriter-repertoar. Låten spelade han på Drottninggatan inför de förbipasserandes glädje.

– Jag har tidigare varit lite mer laid back. Men nu, jag kände att det skulle vara skönt att, jamen, att ge världen en liten käftsmäll på något vis, säger Andreas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".