Dim Out kör låten Light Travel live i P5 STHLM.
1 av 2
Dim Out kör låten Light Travel live i P5 STHLM. Foto: Anna Alexandersson/Sveriges Radio
Dim Out kör Light Travel live.
2 av 2
Dim Out kör Light Travel live. Foto: Anna Alexandersson/Sveriges Radio

Dim Out smygspelar ny låt

3:07 min

Inspirerad av en människa som han tyckte väldigt mycket om dök det upp några ackord i huvudet på Dim Out. En annan vän gjorde en refräng av det hela och Light Travel var ett faktum.

Mats Nileskär har sagt att Dim Out är den nya vägen för svensk soul. Själv brukar han inte säga att det är soulmusik han gör.

- En vän sa till mig en gång, när vi pratade om detta, att det är inte du som väljer soulen. det är soulen som väljer dig. Det låter väldigt pretto, säger Dim Out och skrattar.

Han förklarar att han vill göra saker som känns, och det gör soul. Och att det känns naturligt. Själv lyssnar han på Curtis Mayfiled, Marvin Gaye och D'Angelo. På hans pappas sida har han Kanadensiska rötter och att det också har påverkat hans musik, att han har fått med sig att inte bry sig så mycket.

Hans nya låt Light Travel började med ett par ackord som sen en vän som är grym på dängor skulle styra upp, och sen på en två sekunder fanns en refräng.

- Det började med att jag var inspirerad och tyckte om en annan människa rätt mycket.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista