Rumpa
1 av 2
Sabina Dalfjäll uppmuntrar alla att träna rumpan. Foto: Alonzo /CC By Flickr
Sabina Dalfjäll och Gurgin.
2 av 2
Sabina Dalfjäll och Gurgin. Foto: Eva Ericsson / Sveriges Radio.

Sabina Dalfjäll: Jag är glad att det är en hype kring rumpan

Hör Sabinas tre tips på rumpövningar
3:55 min

Ptn Sabina Dalfjäll uppmuntrar alla att träna rumpan. Hon tycker om att det finns en hype kring rumpan, dock inte kring vad hon kallar den konstgjorda rumpan.

Sabina Dalfjäll som ni kanske känner som den nya tränaren i teveprogrammet Biggest loser tycker att det är viktigt att träna rumpan.

– Jag är glad att det är en hype kring rumpan och då menar jag inte konstgjorda rumpan som det finns mycket av. Jag pratar plastik då.

Varför ska vi träna rumpan?

– Rumpan är en så viktig del, den håller upp ryggen, vi får en bra kroppshållning, det är en så stor muskelgrupp som är otroligt viktig. Träna rumpa, vi blir skadefria och mycket starkare på alla plan.

Hur vill vi att rumpan ska se ut 2017 i Stockholm?

– Det beror på din livsstil. Det finns en crossfitvärld, där ska det vara en persikostark rumpa. Tittar man på couture-modeller är det inte så mycket rumpa alls. Och kollar vi till Kardashians så får det gärna vara en plus plus size extra jumbo size. Jag hurrar för crossfit/kampsports-typen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".