Södra Station.
Södra Station är i studion på Bastugatan varje dag. Foto: Eva Ericsson/Sveriges Radio.

Södra Station tar klivet till Bastugatan

3:10 min

Bandet bildades vid Södra Station för ett år sedan, men nu är det dags att gå vidare. Nya EP:n får därför namn efter en annan favoritplats på Södermalm.

Nuförtiden gör prisade bandet Södra Station musik från Bastugatan på Södermalm - gatan med en av Stockholms vackraste utsikt.

– Vi kände att Bastugatan var ett perfekt namn för EP:n för det känns som att vi har hunnit sjunga om saker som har hänt, och vi ville gå vidare till nästa grej. Bastugatan, det är där vi är just nu i livet liksom, säger Nirob Islam.

Bandet har bara funnits ett år men har redan hunnit bli nominerade i P3 Guld och fått Ted Gärdestads stipendium. Receptet för framgången är hårt arbete förklarar bandet, kombinerat med att det här också är deras hobby.

– Vi har jobbat extremt hårt också, framförallt, och trott på det vi gjort. Vi har jobbat dygnet runt, varje dag i veckan, säger Sara.

Vid sidan av jobbet med Södra Station skriver de även låtar till andra artister, som Chainsmokers till exempel.

– När vi skriver till Södra Station, det är så roligt, det är så lekfullt, för att vi kan göra exakt vad vi vill. När vi skriver till andra måste vi ta hänsyn till deras historia, förklarar Sara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista