David Nzinga och Njol Badije fotograferade utanför Radiohuset i Stockholm.
Foto: Sebastian Folcker/SR

De ska främja Jordbros idrott

2:28 min

David Nzinga och Njol Badije, mest känd från film- och musikscenen, har i uppdrag att främja idrotten i Jordbro genom att motivera, engagera och inspirera unga personer i området.

– Oftast är det elitsatsningar och tävlingsinriktad satsning men det finns så många andra grupper av ungdomar och människor som inte är på den nivån, säger David Nzinga.

Projektet startade i februari och kommer att pågå i två år. Syftet är att främja idrotten och att ta in unga människor i föreningslivet. David och Njol har redan startat en idrottsförening med 41 olika idrotter.

– Det finns redan otroligt bra föreningar ute i Jordbro som drar sitt lass, men det gäller att alla gör det. Vi försöker hjälpa till så mycket vi kan och dessutom motivera, engagera och inspirera kidsen som är där, säger Njol Badije.

Responsen och deltagandet har varit bra hittills. David och Njol tror att det beror på att man når människor som man inte lyckats nå innan.

– Det finns så mycket resurser i Jordbro. Det finns otroligt mycket språk, kultur och människor som vill men som inte fått rätt nycklar. Jag tror att det är bristen på information ute i våra trakter som är det stora problemet, säger Njol Badije.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista