Nano på parkeringen utanför radiohuset.
Foto: Sebastian Folcker/SR

Nanos väg är musiken

"Folk frågade hur fan jag tänkte"
2:49 min

Nano slog igenom i Melodifestivalen när hans låt "Hold On" kom på en andraplats. Låten handlar om den stress han upplevt de senaste nio åren.

– En ekonomisk stress. Att få ihop det med en familj och att satsa helhjärtat på musiken. Att varje år säga till min sambo att det här året behöver hon inte vara orolig och sen hänga ut elkablar från fönstret för att sno el från källaren, säger Nano.  

Som 18-åring började Nano prata om att skaffa barn med sin sambo. Människor runt omkring honom tyckte inte att det var en bra idé efter problem med narkotika och fängelsestraff.

– Folk frågade hur fan jag tänkte men jag visste nånstans att skaffar jag barn så kommer jag steppa upp. Jag kommer göra allt för dem och kärleken är det viktigaste.

Efter Melodifestivalen fick Nano den bekräftelse han behövde för att känna att han lyckats med sin musik även om hans mål är att aldrig sluta.

– Det kommer alltid finnas grejer att tampas med men det är en extremt stor lättnad att få ta bort den här masken och sluta låtsas. Everything is good now, säger Nano.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".