Blen utanför Radiohuset.
Foto: Sebastian Folcker/SR

Blen tar över R&B-Sverige

2:27 min

Blen har lagt refränger till flera av Sveriges största hiphop-artister. Under fredagen släpptes hennes första alldeles egna låt.

– Jag är en produkt av min miljö vilket alla andra också är och det finns så många historier att berätta från förorten jag är ifrån, från Stockholm, från Sverige. Min plats i det här är att försöka se allas sidor och försöka förklara det från mitt perspektiv, säger Blen.

På fredagen släpptes Blens första egna låt, "Bra man". Den handlar om att män ibland kan vara bad boys men att det även finns en annan sida.

– En människa är inte bara en sak, det är det jag försöker få fram här. Jag har bara haft en massa kärlek i mitt liv och det är det jag vill förmedla med mina låtar. Det ska vara upplyftande för alla, säger Blen.

 Finns det någon typ av scen för traditionell R&B i Sverige?

– Traditionell vet jag inte men samtidigt måste ju musiken framåt. Inom den urbana scenen är det hiphop som är det stora men jag försöker ta tillbaka det, säger Blen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista