Ferri Ghaderi
Ferri Ghaderi och bild från La Rambla. Foto: Manu Fernandez /TT, Ferri Ghaderi /Privat

"Jag tänkte direkt att det var ett terrordåd"

Ferri Ghaderi: "Jag är på min vakt"
1:45 min

Minst 13 personer dog och över 100 skadades under terrordådet i Barcelona. Stockholmaren Ferri Ghaderi som nu bor i Barcelona, hade precis slutat jobbet när dådet inträffade.

Det har snart gått ett dygn sen minst 13 personer dog och över hundra skadades i ett terrordåd i Barcelona på turiststråket La Rambla. Ferri Ghaderi hade precis slutat jobbet i närheten av La Rambla när dådet inträffade.

- Jag var väldigt chockad och skakig igår, och det har inte lagt sig riktigt, säger hon.

Hur förstod du att någonting hade hänt?

- Jag jobbar jättenära La Rambla, och jag och mina kollegor har en gruppchatt där en kollega skrev att ingen skulle gå vid La Ramblan för att en bil hade kört över människor. Det var en minut efter att allt hade hänt. Vi visste innan det kom upp på nyheterna.

Vad tänkte du då?

- Jag fick en klump i magen och tänkte bara nej nej nej nej, det är ett terrordåd. 

Hur fortsatte kvällen efter händelsen?

- Jag ville bara komma hem för att det var polisbilar och ambulanser överallt och man visste inte vad som skulle hända härnäst. Jag bor vid Sagrada Familia men undvek katedralen påväg hem för att jag vet att platsen är tätbefolkad och tänkte att något kunde hända där också. När jag var hemma höll jag mig inomhus, ringde alla jag kände och följde nyheterna.

Går man omkring med orostankar idag?

- Det är olika. Vissa är oroliga och andra är superpositiva och försöker tänka att kärleken övervinner allt. Men jag är på min vakt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".