Anders Adali i radiohusets hangar.
Foto: Sebastian Folcker/SR

Adali om Arlandarånet

"Jag vet väl kanske mer än vad andra människor gör"
2:55 min

På måndagen erkände rapparen Leo Carmona att han var delaktig i Arlandarånet 2002. Anders Adali, aktuell med boken "Svenska rånare", är inte förvånad.

 – Om man har varit i rånarbranschen ett tag har det spekulerats och man känner vissa människor. Jag ska inte säga vad jag vet och inte vet, men jag var inte chockad, säger Anders Adali som är aktuell med boken "Svenska rånare".

Anders Adali har ett förflutet som kriminell innan han bytte bana i livet för drygt tio år sedan. Den kommande boken består av ett flertal intervjuer med svenskare rånare.

Leo Carmona är en av de som medverkar. Anders Adali och Carmona satt i samma fängelse i Finland för drygt tio år sedan.

– Jag vet väl kanske mer än vad andra människor gör. Jag pratar alltid om mig själv och inga andra. I boken pratar inte Leo om det. Det är hans rån och inte mitt. 

Carmona avslöjade att han var delaktig i Arlandarånet först efter att preskriptionstiden gått ut. Anders Adali är öppen med sitt gamla liv, men det kommer också ske en förändring för hans del när tillräckligt lång tid har gått.

– När preskriptionstiden har gått ut kan jag nämna specifikt vad jag har gjort. Jag talar bara allmänt om rån, men säger aldrig vad jag har gjort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".