Jonas Fläckerud från The Stockholm Act.
Jonas Fläckerud från The Stockholm Act. Foto: Anna Alexandersson/Sveriges Radio

Hållbarhetsfestivalen är en positiv festival

"Vänd på det hela. Kolla vad vi kan göra som individer!"
2:28 min

Jonas Fläckerud vill med Hållbarhetsfestivalen, som går under namnet The Stockholm Act, att vi pratar med varandra om allt vi gör och kan göra för miljön.

Totalt 80 programpunkter rullar i stan från den 21-27 aug under namnet The Stockholm Act, en hållbarhetsfestival för att möta FN:s 17 miljömål 2030.

– Det finns någonting med de här mötena vi gör, att alla artister vill vara forskare och alla forskare vill vara artister. Och nu får de vara det under den här veckan. Så alla är glada för att hänga, säger Jonas Fläckerud, en av de som har sytt ihop hållbarhetsveckan.

Hållbarhetsfestivalen vill att folk ska tänka till och förstå att hållbarhet inte är jobbigt, snarare kul och enkelt och att dosen av klimatångest har vi redan fått.

– Kan vi bara fuck that shit och helt enkelt vända på det och säga kolla vad Fryshuset gör, kolla vad Fortum värme gör, kolla vad Bagis gör, kolla vad jag gör, kolla vad du gör. Kolla vad vi kan göra som individer, säger Jonas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".