Seluah Alsaati
Seluah Alsaati Foto: Louise Lundmark/Sveriges radio

Seluah Alsaati lyfter psykisk misshandel i ny pjäs

"Jag blev besatt av honom"
3:24 min

Inte din baby är namnet på Seluah Alsaatis föreställning som har premiär i höst. Rap-pjäsen handlar om hennes kamp för att stå upp för sig själv och sin egen kropp.

– Jag blev besatt av honom och kommer ihåg hur det var att vara så förälskad i någon. Men det var också det som var giftet. Det var som ett glitter på honom och såg inte det bakom, säger Seluah Alsaati.

Nu har Seluah Alsaati gjort en rap-pjäs om sina egna erfarenheter av en dålig relation fylld med svartsjuka.

– Genom hela relationen och i pjäsen anpassar jag mig efter det han säger och gör. För att han inte skulle lämna mig för jag var livrädd för det, säger Seluah Alsaati.

Seulah kände att hon själv försvann och tappade bort sig själv.

– Jag var helt fokuserad på honom och ingen va fokuserad på mig i relationen. Jag kände hela tiden att jag blev mindre och mindre.

Varför tror du att så många känner igen sig?

– Många kände igen sig i att "han" skuldbelägger "henne", säger att hon är otrogen och det ena och det andra. Sedan visar det sig att det är han själv som är otrogen och då tror han att alla är likadana, säger Seluah Alsaati.

– De här personerna är så charmiga i början men sedan när tjejen är helt fast kommer de andra sidorna fram.

23 oktober är det premiär för "inte din baby" på Stadsteatern och Stadsteatern i Vällingby, som är en del av projektet Stockholm berättar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".