Babak och Cherrie hos Gurgin.
Babak och Cherrie hos Gurgin. Foto: Eva Ericsson / Sveriges Radio.

"Det är dags att bygga identitet i alla våra orter"

Cherrie: "Ingen tänker på oss"
4:21 min

I höst ger sig Cherrie, Erik Lundin och Babak Azarmi på Folketshus-turnén Third Culture Kids - dröm, mod, egen. De hoppas turnén ska vara identitetsskapande.

Third Culture Kids - dröm, mod, egen är en gratis konsert och workshopserie som drar igång 23e september, den riktar sig mot ungdomar och unga vuxna.

– Det finns jättemycket talang och bra musik som släpps utan riktiga resurser, men jag tycker det fattas lite perspektiv. Jag vill prata om perspektiv och ansvar. Att tänka på framtiden och ta ansvar för det du ger ifrån dig, säger Cherrie.

– Jag tror det är dags att bygga identitet i våra orter, säger Babak.

Vad för identitet pratar ni om?

– Vi är ju folk som har föräldrar som kommer från andra hemländer. Man känner sig inte riktigt svensk. Det kan göra något med en, du känner inte ett riktigt hem. Det blir viktigt att skapa ett hem i den du är, säger Cherrie.

Turnén startar 23e september och pågår till 14e oktober, 1a och 14e stoppar turnén till i Rinkeby och Fisksätra.

Om gänget som ska ut:

Cherrie: Vi har hört henne i låtar som Tabanja, Aldrig igen och Lämna han. Cherrie har vunnit både en Grammis och P3 Guld i kategorin Årets hip hop/soul för debutalbumet Sherihan. I somras hörde vi henne sommarprata.

Erik Lundin: Tidigare verksam under namnet Eboi. Vi har hört honom i låtar som Suedi, Annie Lööf och Välkommen hem. I somras var han på turné med Håkan Hellström, i höst fick Erik kulturhederspris i musik, utnämnd av Stockholms Stad.

Babak Azarmi: Kreatör, bland annat grundare av RHM - Resepct My Hustle, ett kreativt hip-hop kollektiv med stjärnartister som Adam Tensta, Silvana Imam, Cherrie och Erik Lundin. Kollektivet var verksamt i flera år, fram till maj i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".