Jonas Hallberg till vänster, samt en bild på raserad husvägg i Mexiko.
Foto: Henrik Montgomery / Scanpix - Luis Alberto Cruz

Jonas Hallberg: "Man trodde det var det sista man fick uppleva"

Jonas Hallberg vaknade av jordbävningen
2:54 min

Natten till fredag drabbades Mexiko av en jordbävning med en magnitud på 8.1 på Richterskalan. Stylisten Jonas Hallberg vaknade mitt i tumultet.

Minst 35 personer har omkommit i jordbävningen som drabbade Mexiko natten till fredag. Stylisten Jonas Hallberg, bosatt i Mexico City, låg och sov när skalvet började.

– Jag har ändå bott här i två och ett halvt år och innan det bodde jag i Los Angeles i tio år så jag har varit med om mindre skalv. Det här kändes som att man satt i en berg- och dalbana. Det var så scary, säger han.

Jonas väckte Antonio och tillsammans med deras två hundar tog de skydd under vardagsrumsbordet.

– Det ramlade ner tavlor, det ramlade ner glas. Vårt kök, våra väggar och tak – det ser för jävligt ut. Det är hur mycket sprickor som helst. Man trodde att det var det sista man fick uppleva, säger Jonas.

Jordbävningens huvudpunkt var i Chiapas som är nära gränsen till Guatemala.

– Hade det här skalvets huvudpunkt varit i Mexico City så hade det nog varit lika illa som 1985. Då vet jag attan om vårt hus hade stått kvar, säger Jonas Hallberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".