Emma Knyckare står halvt i profil.
Foto: Pressbild.

"Jag vill skapa en frizon för kvinnor"

2:11 min

För några månader sedan gick Emma Knyckare ut och sa att hon ville arrangera en musikfestival utan män, som en reaktion på de övergrepp som sker på festivalerna i Sverige. Till sommaren är det dags.

Än så länge är inga artister bokade. Inte heller platsen för vart musikfestivalen Statement Festival kommer att arrangeras . Vad som är klart är att inga manliga artister eller män i publiken är välkomna.

– Vi vill skapa en frizon för kvinnor, tjejer, transpersoner, och icke-binära. Där man gå på en festival och ha det härligt utan att behöva kolla sig över axeln och vara rädd helt enkelt, säger Emma.

Initiativet till musikfestivalen kommer som en reaktion över de många övergrepp som skett på festivalbesökare i Sverige.

– Den här festivalen är ju ingen lösning på det problemet ju, men det är en reaktion kan man väl säga. På allt det som har hänt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".