Charlotta Lannebo och Ellen Ekman.
Charlotta Lannebo och Ellen Ekman. Foto: Eva Ericsson / Sveriges Radio.

Charlottas liv som frivilligt ensamstående mamma har blivit bok

"Mina två barn är tillverkade i Danmark."
3:42 min

Charlotta Lannebo är aktuell med boken Olle och Bolle är bröder. Tillsammans med serietecknaren Ellen Ekman vill hon skildra en modern familj.

Charlotta har gjort boken tillsammans med serietecknare Ellen Ekman, som vi känner från serien Lilla Berlin. Boken bygger på Charlottas liv som frivilligt ensamstående förälder till två barn.

– Det heter så, så brukar man kalla oss som valt att skaffa barn på egen hand. Mina två barn är tillverkade i Danmark.

Hur bidrar ni till Stockholmsmamman 2017 i den här boken?

– Mamman dricker inte kaffe utan te. Jag tycker hela familjen känns modern i och med att hon är ensamstående med två barn. Det är en familjetyp som är på framväxt eftersom det blir allt vanligare för kvinnor att skaffa barn på egen hand. Nu är det ju även lagligt i Sverige så det kommer ju antagligen bli ännu vanligare, säger Charlotta.

– Hon en mamma som vaknar upp och är fet och rufsig i håret, men sätter ändå på sig lite läppstift. Piffiga stövlar men knoppiga mjukisbyxor. Hon försöker men försöker lite halvdant, säger Ellen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".