Carola Kastman: "Det ska bli en tikrastgård, det kräver jag!"

2:16 min

Södermalmsbon Carola Kastman vill ha en hundrastgård enbart för tikar. Hennes krav har väckt starka reaktioner och intresset har varit stor världen över.

Carola Kastman bor på Södermalm med sin tik Coco. Under löpperioden ska tikar ha rätt till en fristad för att rastas på, menar Carola som gått steget längre än många andra.

– Jag har kontaktat Stockholms stad och till och med lagt fram olika förslag på var i stan rastgården skulle kunna vara. Vid Årstaviken, bakom Eriksdalsbadet skulle vara perfekt, säger Carola Kastman.

Reaktionerna från Stockholms stad var däremot inte direkt vad Carola hade hoppats på.

– Dom sa att en tikrastgård inte skulle respekteras. Men herregud! Det finns ju redan segregerade hundgårdar till exempel för ledarhundar eller för småhundar. På rastplatsen vid Nytorget får jag inte ens komma in för att Coco är för stor, säger Carola Kastman.

För Carola Kastman handlar det inte bara om att löptikar ska få vara ifred från juckande hanhundar utan det är en medborglig rättighet.

– Jag blir ju också utesluten ur ett socialt sammanhang om jag inte får gå till den vanliga rastgården med min löptik. Jag betalar också skatt och ska ha rätt att komma in på hundrastgården och låta min hund leka av sig, säger Carola Kastman.

Reaktionerna har varit många och intresset stort. På bara några dagar har Carolas krav till staden blivit en viral succé runt om i världen.

– New York Post kontaktade faktiskt mig precis och tyckte det var en bra idé. Dom frågade sig själva varför det inte fanns i New York och sa att dom ville bli först i världen med det. Då sa jag åt dom att Södermalm ska bli först, säger Carola Kastman.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista