David Batra står lutad mot betongvägg.
Foto: Sebastian Folcker/SR

David Batra dissar M-gubbar: Min hunds diarré är fräschare

1:51 min

För några veckor sedan meddelande Anna Kinberg Batra att hon avgår. Maken och komikern David Batra är tydlig när han nu ger sin syn på partikamraterna.

David Batras föreställning Elefanten i rummet har snart premiär och handlar just om hans fru, partiledaren Anna Kinberg Batra. Efter påtryckningar från det egna partiet valde AKB för några veckor sedan att lämna posten. Nu ger David sin syn på hur det hanterades.

– Samma kväll som jag fick veta att Anna skulle avgå hade vår hundvalp svår diarré eftersom hon tuggat i sig en hel rulle Mentos. Jag hade mobilen i ena handen och läste och torkade diarré med den andra. Diarrén kändes fräschare än gubbarna som krävde hennes avgång, säger David Batra.

Elefanten i rummet har premiär om två veckor och handlar just om att leva med en partiledare. Efter det hastiga beslutet att Anna avgår får David skriva om material i showen.

– Det är jävligt trist, jag får ju leta uppslag på andra ställen. Men om jag ska vara ärlig så är det som hänt nästan bra för mig. Det är ju väldigt aktuellt, alla vet om det och alla är nyfikna, säger David Batra.

David Batra har som första svensk komiker ensam bokat Globen där han gör turnéavslutning nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".