Jennie och Fredrik från Hela Sverige bakar.
Jennie och Fredrik från Hela Sverige bakar. Foto: Eva Ericsson / Sveriges Radio.

Vasastan, Kungsholmen och Gullmars möts i baktävling

2:22 min

I nya säsongen i teveprogrammet Hela Sverige bakar finns tre Stockholmsdeltagare. Vi bjöd in deltagarna Jennie och Fredrik som fick ge sin tappning på en ultimat stockholmsbakelse.

Fredrik Britz (Gullmarsplan), Jennie Everman Thuresson (Kungsholmen) och Nathalie Wästgård (Vasastan) är Stockholmsdeltagarna i nya säsongen av Hela Sverige Bakar. Vi bjöd in Jennie och Fredrik som fick tänka ut hur en perfekt Stockholmsbakelse skulle vara. Båda är överens om att det är viktigt att den är trendig.

– Det ska vara lyxigt men också nyttigt. Allt ska vara så nyttigt nu. En frasig nötbotten med chiafrön kanske, champagnemousse, på toppen sprinklar man med matchatepulver. Matcha är inte världens godaste men det är trendigt, säger Fredrik.

– Jag tänkte också champagne. För mig är det viktigt att få in att i Stockholm får alla plats, jag har känt så. Jag tänker att man gör en moussebakelse av flera olika sorters mousser. Därinne finns det en överraskning, för jag upplever alltid nya saker i Stockholm, säger Jennie.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".