"Det minst svåra är att låtsas vara kära"

4:31 min

Skådespelarna Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson spelar kärleksparet i stora dramasatsningen Vår tid är nu. De spelar överklassflickan Nina och kökspojken Calle, mitt i en folkfest på Kungsgatan möts de genom en kyss.

På måndag kommer stora dramasatsningen Vår tid är nu. En familjekrönika i 20 delar som utspelar sig efter andra världskriget. Handlingen kretsar kring restaurangen Djurgårdskällaren, dess personal och krögarfamiljen Löwander.

Hedda Stiernstedt spelar överklassflickan Nina Löwander som är yngsta barnet i den välbärgade krögarfamiljen Löwander. Charlie Gustafsson spelar kökspojken Calle Svensson. Att gestalta förälskelse och göra kärleksscener har känts okomplicerat.

– Det är okomplicerat, det är en del av ens jobb, säger Charlie. Det är tekniskt och oromantiskt.

– Man ska leva sig in utan att blurra ut linjerna till ens egna känsloliv. Man får tänka att så här känner den här karaktären och då känns det bra, säger Hedda. De scenerna är inte svårast utan det som spiller ut är scener som kräver mycket, till exempel att vara ledsen eller väldigt arg. Där krävs det nästan mer förståelse från ens omgivning, förståelse när man kommer hem och är helt ledsen. Man har spelat ledsen på jobbet och kommer hem helt slut. Kärleksscenerna är minst jobbiga.

Om Vår tid är nu:

Vår tid är nu är SVTs nya dramasatsning, två säsonger är redan inspelade och nu kommer den första. Dramat sträcker sig över 17 år, 1945-1962.

Vi möter skådisar som Suzanne Reuter, Peter Dalle, Adam Lundgren, Hedda Stiernstedt från Portkod och Charlie Gustafsson från Vikingshill.

Karaktären Nina Löwander bor i "hjärtat av Stockholm". Calle Svensson bor i Sibirien, ett område i Vasastan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista