Thomas Ardenfors börjar julpynta redan i helgen.
1 av 3
Thomas Ardenfors börjar julpynta redan i helgen. Foto: Lisa Friberg/SR och TT
Delar av Thomas Ardenfors julpynt.
2 av 3
Delar av Thomas Ardenfors julpynt. Foto: Privat.
Delar av Thomas Ardenfors julpynt.
3 av 3
Delar av Thomas Ardenfors julpynt. Foto: Privat.

Är han först i Stockholm med att julpynta?

3:14 min

Sollentunabon Thomas Ardenfors skiter i alla Grinchar och oskrivna regler och börjar julpynta hemma redan tre månader innan juletid.

Nu är det jul igen, nu är det jul igen... I alla fall för sollentunabon Thomas Ardenfors som börjar julpynta hemma redan nu på lördag. Allt för att hinna klart lagom till första advent. 

– Jag tycker att julen symboliserar så mycket av värme, stämning och traditioner. Så mycket möjligheter att ha det mysigt helt enkelt!

Men varför börjar du pynta redan nu? Det finns ju gott om tid!

– Jag går ju all in med det här sedan nästan 20 år tillbaka och tänder upp allting den första advent. Om jag ska hinna bli klar till dess så måste jag börja nu. Speciellt eftersom att min familj har noll och inget intresse av att coacha mig i detta så är jag helt "on my own". 

Vad är familjens reaktion?

– Mina tre tonårsdöttrar flyr ju nästan huset när jag sätter igång. Men det får man ta, jag utgår från att de kommer att njuta när allt är klart. 

Grannarna då?

– Jag har glöggfest för alla mina grannar varje år och då får jag alltid en highfive och "tack för att du gör det här". 

Är det ingen som blivit skogstokig?

– Nej, jag hade förstått om jag hade haft massa blinkande ljus. Men det är väldigt stillsamt och behagligt. Sedan är det inte tänt hela natten naturligtvis.


Vad vill du uppnå med pyntandet?

– Viktigast för mig är stämningen. Jag vill att man går förbi mitt hus och drabbas av julstämning oavsett vad det är för väder eller vilken sinnesstämning man är i. Jag lovar dig att du drabbas av julstämning om du kommer förbi mitt hus i december!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".