Alicia Agneson.
Alicia Agneson. Foto: Eva Ericsson / Sveriges Radio.

Nya Vikingsstjärnan om det hon inte får prata om

"Egentligen skulle det vara ett dagsjobb"
3:20 min

Snart är det premiär för säsong fem av Vikings. Alicia Agneson är nya svenska namnet i den hyllade serien. Hos oss pratar hon om vad hon inte får prata om.

Skådespelerskan Alicia Agneson är nya svenska namnet i kanadensisk-irländska serien Vikings. Fortfarande är mycket hemligt kring hennes karaktär.

– Jag får inte säga vad min karaktär ska göra eller vart hon är. Jag får inte säga hur länge hon kommer vara med eller vem hon kommer vara involverad med. Men hon heter Freydis. 

Vad mer kan du inte säga?

– Mycket jag inte kan säga, men jag kan säga att jag varit på Irland nästan ett år nu och spelat in. Och min resa är inte över än.

Det låter som teamet planerat att döda dig?

– Det är sant. Eller egentligen var det enbart en liten roll. Egentligen skulle det vara ett dagsjobb men det slutade med att jag varit där ett år. Jag vet fortfarande inte riktigt vad som händer med det är väldigt roligt. Teamet är väldigt kul.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".