Melissa Sholz jobbade på Drottninggatan under terrorattacken
Melissa jobbade på Drottninggatan under terrorattacken Foto: Christy Chamy /Sveriges Radio

Melissas känslosamma minnen av terrorattacken på Drottninggatan

Melissa: Jag tappade bort mitt team
1:43 min

Melissa Sholz jobbade i en butik på Drottninggatan under terrorattacken i centrala Stockholm för ett halvår sedan. Nu berättar hon om skräcken.

Den 7 april 2017 drabbades Stockholm av ett terrordåd. Den misstänkte gärningsmannen Rakhmat Akilov satte sig i en lastbil, och påbörjade en vansinnesfärd längs med livliga Drottninggatan i centrala Stockholm. Dådet krävde fem människors liv, och flera skadades svårt. 

Melissa Sholz har sin arbetsplats i en butik på gatan, och så här sex månader efter dådet är minnena fortfarande starka och känslosamma.

– Vi hörde smällen och min första tanke var att det var skottlossning utanför. Sedan såg vi lastbilen som hade fattat eld. Det var panik. Jag gick tvärs över gatan, satte mig ner och nästan hyperventilerade. Det var hemskt.

Vidare berättar Melissa om ovissheten att inte veta vart man ska vända sig.

– Jag visste inte vart jag skulle ta vägen, eller vem jag skulle vända mig till. Jag hade tappat bort mitt team, tunnelbanan var avstängd och jag kunde inte nå någon på telefonen. Det var jätteläskigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".