Daniel "Little Zaint" Zeino
Daniel "Little Zaint" Zeino Foto: Mariana Benyamin Sir/ Sveriges Radio

"Jag låter inte mitt funktionshinder styra mig; jag styr det"

"Fastän du har funktionshinder kan du uppnå din dröm"
1:29 min

Daniel Zeino är artisten som följer sin dröm helhjärtat och låter sig inte styras av sitt funktionshinder. Han gästade P5 STHLM och Mariana för att berätta mer.

Daniel Zeino föddes med funktionshindret muskeldystrofi, är rullstolsburen och i behov av assistans dygnet runt. Men det stoppar inte honom från att förverkliga sina drömmar och nå sina mål. För ett år sedan grundade han sitt egna skivbolag, en dröm han haft länge.

– Många trodde inte på min dröm men jag sa till mig själv om det är någon som ska tro på dig så är det du själv. Jag vill visa folk att fastän du har funktionshinder kan du uppnå din dröm, säger han. 

Daniel är även musikproducent, föreläsare, rappare och går under namnet "Little Zaint". Och det är viktigt för honom att inspirera andra till att kämpa och våga följa sina drömmar.  

– Jag vill inspirera ungdomar att inte ta den lätta vägen. Det är jobbigt att ta den svåra vägen men det är värt det.

– Mitt livsmotto är "Jag låter inte mitt funktionshinder styra mig. Jag styr det". Det innebär att jag låter ingenting eller någon styra mig. Det är jag som styr mig själv och mitt liv. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".