Tebjudning på Drottninggatan.
Tebjudning på Drottninggatan. Foto: Eva Ericsson / Sveriges Radio.

"Nu är det mer trendigt att dricka te än kaffe"

Anna Maria: Te har seglat upp som en ny mer spännande dryck än kaffe
3:11 min

Anna Maria Björklund (Spånga), Helena Lindh (Solna) och Marianne Kronberg (Älvsjö) är tre som inte bara dricker te.  De har det även som passion.

– Det är väldigt trendigt, men det är trendigt med allt där man kan prova saker tillsammans och lära sig. Kaffetrenden, öltrenden och nu te, säger Helena.

– Jag tror det är ännu mera trendigt att dricka te än kaffe. Te har seglat upp som en ny lite mer spännande dryck än kaffe. Restauranger och caféer som för tio år sedan hade en sorts påste av dålig kvalitet, har idag väldigt fint teutbud, säger Anna Maria.

– Jag har dålig koll, jag är föräldraledig, säger Marianne.

Anna Maria Björklund, Helena Lindh och Marianne Kronberg är med i en grupp för tenördar på sociala medier och nu i oktober ska de iväg på afternoon-tea tillsammans. Men vad är det egentligen för skillnad på high tea och afternoon-tea?

– Afternoon tea är en avancerad måltid som intas mellan 15 och 17. Det krävs våningsfat med kakor och scones. High tea är mer en benämning för när man äter mat och dricker te, och är senare på kvällen, säger Anna Maria.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".