Dajana
Dajana. Foto: Midia Saleh /Sveriges Radio

Dajana är nya namnet på den svenska musikscenen

Hör Dajana sjunga "My girl" live i P5 STHLM
3:36 min

På den svenska musikscenen har vi just nu ett nytt spännande namn. Nämligen artisten och producenten Dajana från Sköndal. Idag gästar hon P5 STHLM och spelar debutsingeln "My girl" live.

Artisten och producenten Dajana från Sköndal är det nya namnet på den svenska musikscenen. Tidigare har hon giggat bakom artisten Cleo, men tar nu ett kliv in i rampljuset.

– Jag har hållit på med musik ett tag, men aldrig riktigt satsat på min egna grej för att jag inte vetat vad jag vill göra. Jag har ju skrivit låtar till andra, så det känns najs att komma ut med egna grejer nu.

Du beskrivs som "up and coming", vad gör att du slår igenom?

– Jag skriver normutmanande texter. Dels skriver jag texter ut mitt perspektiv då jag är lesbisk, men sen är jag också lite äldre. Jag är inte 21 år och "up and coming", utan trettio plus vilket känns ganska fräscht som kvinna. 

Normutmanande?

- Jag har alltid försökt ändra texter och sätta "girl" istället för "boy" då den kommersiella musiken är väldigt heterosexuell, och jag känns rätt i tiden som medvetet försöker bryta det. Det behöver inte vara övertydligt, det är vad det är för mig, kärlek till en kvinna. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".